Knäckig Smultronpaj med havregryn

Knäckig Smultronpaj med havregryn!

Ett enkelt och härligt smultronaapaj recept för att göra en frasig och knäckig Smultronpaj med havregryn. smultronpajen är väldigt enkel att göra och det går ganska snabbt att bereda den – det tar endast 20 minuter att tillaga smultronpajen!

Ingredienser
6-8 smultron
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1/2 dl grädde (visp- eller mellangrädde)
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver

Beredning
Servera smultronpajen ljummen med vaniljglass.

1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Skölj smultrona, ta ur . smultrona i grova , skalet får gärna vara kvar. Lägg smultronana i en ugnssäker form.
3. Smält smöret i en kastrull.
4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
5. Häll pajsmeten över smultronana.
6. Grädda smultronpajen i ugnen i ca 25 minuter.

Tips!
1. Välj en syrlig smultronasort, exempelvis Aroma eller

2. Du kan byta ut smultron mot rabarber och göra en knäckig rabarberpaj med havregryn.

3. Du kan även byta ut smultron mot t.e.x hallon eller blåbär.


Läs mer på http://www.smultronpaj.se/feed/

Leave a Reply

Name *
Email *
Website

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.