Frusen chokladpaj gjord på chokladpuddingmix

Frusen chokladpaj gjord på chokladpuddingmix!

Ett enkelt recept på frusen chokladpaj som görs med chokladpuddingmix och vaniljglass.
Ingredienser

Pajdeg
1 kopp Digestive kexsmulor
3 msk strösocker
1/4 kopp smält smör

Fyllning
1 pint (2 koppar) vaniljglass
1 1 / 4 dl mjölk
2 paket (4 portion) chokladpudding
vispad grädde, choklad lockar

Tillagning
1. Blanda ihop pajdegingridienserna
2. Tryck ut pagdegen runt pajform och låt den kallna i 15 till 20 minuter medans du gör pagfyllningen.
3. Blanda ihop glass och mjölk, mixa tills dessa blandats väl.
4. Tillsätt chokladpuddingmix.
5. Mixa tills du allt har blandats väl.
6. Häll fyllningen i den kylda pajformen.
7. Ställ in i kylskåpet till den kallnat
8. Innan servering spruta ett lager vispad grädde över toppen och garnera med riven choklad.

(more…)

chokladpaj

chokladpaj!

Beredningstid: 15 minuter

Ingredienser
3 msk osötad kakao
1/3 kopp mjöl
1 dl socker
3 äggulor
1 kopp vatten, ljummet
2/3 kopp mjölk
2 msk smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
bakade pajsmulor eller skorpsmulor

Förberedelser
1. Blanda kakao och mjöl i toppen av en dubbel panna över varmt vatten och vispa i ungefär hälften av de 1 kopp vatten. Det är tillräckligt för att göra en slät smet.
2. Blanda i socker och dem vispade äggulorna och tillsätt resten av vattnet och mjölk.
3. Koka på låg tempratur tills blandningen är tjock.
4. Tillsätt smör och vanilj.
5. Häll i bakade pajsmulorna.
6. Toppa med vispad grädde eller vispad toppning, eller använd äggvitorna för att göra en maräng.
7. Låta chokladpajen svalna ordentligt innan servering. Ett tips är att lägga in den i kylen tills den svalnat ordentligt!

(more…)