Smultronpaj med mandelmassa! Smultronpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god Smultronpaj med mandelmassa. smultronpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa.Ingredienser smultron, så många du tycker att det ska vara, Sköljde och de eller i 150 g smör 3 dl vetemjöl 1 dl […] (more…)
Gammaldags smultronkaka! Blanda de torra ingredienserna, fördela smöret däri, tillsätt mjölk och ägg. Häll i smord och bröd form, vänd smultrona i socker och kanel, lägg dem på smeten. Grädda kakan ca 35 min i 160 grader. En väldigt god kaka som blir saftig. Ingredienser: 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker […] (more…)
Fransk smultronkaka! Ett härligt och enkelt fransk smultronkaka recept. Ingredienser: 3/4 kg (6 medelstora) smultron 1 dl mandel eller hasselnötter 100 g smör eller margarin, rumsvarmt 1 1/4 dl socker 2 ägg Gör så här 1. Hacka mandeln. 2. Rör smör och socker smidigt och poröst. 3. Skilj gulor och vitor. 4. Blanda smör, socker, mandel och […] (more…)
Min bästa smultronkaka! Skölj och smultrona och dem i 6-8 . Koka na i vatten, vin och strösocker till en ganska lös kompott. Rör samman ingredienserna till täcket så det blir en jämn smet. Bred ut smultronakompotten i en smord ugnssäker form och täck med mandelsmeten. Grädda kakan i 225 graders ugn cirka 20 minuter. Servera den ljum […] (more…)
Läcker smultronkaka! Blanda samman ingredienserna till degen och låt vila i ca 30 min. Sätt ugnen på 200°C. Skölj, och smultrona i tjocka . Tryck ut degen i en smord ugnssäker form (spara lite deg som ska användas till garnering). Täck med smultrona varvat med socker och kanel. Kavla ut resten av degen i tunna längder och […] (more…)
Maggans smultronkaka! Smält matfett och låt det svalna något. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt matfett och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver och rör det i smeten. Häll hälften av mandeln i en stor plastplåse (fryspåse) tillsammans med kokosflingor, kanel, socker och vaniljsocket. Skaka om. Skaka sedan om igen fast med smultron inuti. Skölj smultrona. Skaka om […] (more…)
Drottningens smultronkaka! Blanda samtliga ingredienser till pajdegen, gärna i mixer, och lägg den i kylskåpet. Gör fyllningen: Smält smöret och tillsätt sockret så det löser sig. Tag från plattan. Riv mandelmassan grovt och blanda ner den. Riv av det gula på citronerna och rör ner det. Rör till en jämn smet. Rör ner äggen. Sätt tillbaka kastrullen […] (more…)
Kurts smultronkaka! Så här gör du Smörj en form, 24-26 cm med smör och ströbröd. Smält smör, häll i mjölk och kaffepulver och koka upp. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda ägg och socker med mjölkblandning och mjölblandning och häll i formen. Skölja smultron och blanda smultrona med kanel och socker. Stick ner i smeten. Grädda på […] (more…)
Anne-Charlottes smultronkaka! Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnssäker form och strö ett tunt lager kokos i formen (även en bit upp på kanterna). Blanda keso, russin, mandel, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl. Smält smöret, tilllsätt apelsinsaft och rör ner i kesoblandningen. Bred ut hälften av smeten i formen. Skölj smultrona och lägg dem som “taktegel” över kesoblandningen. […] (more…)
Socker smultronkaka! Ingredienser 4-8 dl smultron beroende på storlek 4 ägg 2 dl Dansukker Brun Farin Strö 1 tsk kanel 1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 dl potatismjöl 2 tsk bakpulver 1/2 dl Dansukker Fibrex 75 g smält smör eller margarin 1. Sätt ugnen på 175º. 2. Vispa ägg och farin pösigt. 3. Blanda kanel, vaniljsocker, potatismjöl, Fibrex […] (more…)