Enkel smultronpaj

Enkel smultronpaj!

Enkel smultronpaj!

Ett enkelt smultronpaj recept som  blir riktigt god!

Ingridienser:
• 200 g smör
• 4 dl vetemjöl 
• 1  dl socker 
• 1,5  tsk vaniljsocker 
• 1 tsk bakpulver 
• 1 krm salt 
Pajfyllning
• 4-6 dl smultronbär 
• 3 msk socker 
• 1 tsk potatismjöl 

Till servering:
• Florsocker
• Glass, grädde eller vaniljkesella 

Gör så här:

1. Smält smöret och låt det svalna en liten stund.
2. Blanda ihop mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke.
3. När dem torra ingridienserna har blandats väl så smöret hällas över sakta. Blanda och rör ihop samtidigt som du häller över smöret. Rör ihop allt till en fin pajdeg. 
4. Tryck ut pajdegen i en stor pajform (minst 22 centimeter i diameter). 
5. Fördela ut smultronen ovanpå degen.
5. Rör ihop socker och potatismjöl i en bunke och strö det över bären. 
6. Grädda pajen mitt i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter. Håll ögonen på pajen. Tiden varier beroende på hur stor pajformen du valt. 
7. Ta ut pajen från ugnen när den är färdig. Låt den svalna något och pudra lite florsocker

Servering:
Smultronpajen serveras ljummen med glass, grädde eller vaniljkesella.


Läs mer på http://www.smultronpaj.se/feed/

(more…)

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

En väldigt god och söt tysk äppelkaka (Apfelstrudel). Påminner om äppelkakorna som brukar serveras när man åker båten över från Danmark till Tyskland och liknar äppelkakorna som säljs på Lidl.

Ingredienser:
6 äpplen
3/4 dl socker
2 msk rom
½ dl russin
½ dl hasselnötter
½ tsk kanel
1 bit smördeg (finns färdig fryst)
1 ägg
Florsocker

Gör så här:
1. Skala och tärna äpplen fint och lägg dem i en stor skål.
2. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med äpplena i skålen.
3. Blanda i socker, rom, russin, nötter och kanel så har du äppelfyllningen. Blanda och rör om ordentligt!
4. Kavla ut smördegen! Lägg på äppelfyllningen på nedre halva, vik över degen och gör en “rulle”.
5. Pensla “rullen” med ett uppvispat ägg.
6. Lägg äppelkakan i ugnen och baka i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, cirka 20 minuter.
7. Låt äppelkakan svalna! Garnera äppelkakan genom att sikta över florsocker.

Servera med vaniljsås eller grädde med vaniljsocker i eller vanlig vaniljglass när kakan är varm.


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/

(more…)

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

En väldigt god och söt tysk äppelkaka (Apfelstrudel). Påminner om äppelkakorna som brukar serveras när man åker båten över från Danmark till Tyskland och liknar äppelkakorna som säljs på Lidl.

Ingredienser:
6 äpplen
3/4 dl socker
2 msk rom
½ dl russin
½ dl hasselnötter
½ tsk kanel
1 bit smördeg (finns färdig fryst)
1 ägg
Florsocker

Gör så här:
1. Skala och tärna äpplen fint och lägg dem i en stor skål.
2. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med äpplena i skålen.
3. Blanda i socker, rom, russin, nötter och kanel så har du äppelfyllningen. Blanda och rör om ordentligt!
4. Kavla ut smördegen! Lägg på äppelfyllningen på nedre halva, vik över degen och gör en “rulle”.
5. Pensla “rullen” med ett uppvispat ägg.
6. Lägg äppelkakan i ugnen och baka i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, cirka 20 minuter.
7. Låt äppelkakan svalna! Garnera äppelkakan genom att sikta över florsocker.

Servera med vaniljsås eller grädde med vaniljsocker i eller vanlig vaniljglass när kakan är varm.


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/


Läs mer på http://www.svartvinbarspaj.se/feed/

(more…)

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

En väldigt god och söt tysk äppelkaka (Apfelstrudel). Påminner om äppelkakorna som brukar serveras när man åker båten över från Danmark till Tyskland och liknar äppelkakorna som säljs på Lidl.

Ingredienser:
6 äpplen
3/4 dl socker
2 msk rom
½ dl russin
½ dl hasselnötter
½ tsk kanel
1 bit smördeg (finns färdig fryst)
1 ägg
Florsocker

Gör så här:
1. Skala och tärna äpplen fint och lägg dem i en stor skål.
2. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med äpplena i skålen.
3. Blanda i socker, rom, russin, nötter och kanel så har du äppelfyllningen. Blanda och rör om ordentligt!
4. Kavla ut smördegen! Lägg på äppelfyllningen på nedre halva, vik över degen och gör en “rulle”.
5. Pensla “rullen” med ett uppvispat ägg.
6. Lägg äppelkakan i ugnen och baka i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, cirka 20 minuter.
7. Låt äppelkakan svalna! Garnera äppelkakan genom att sikta över florsocker.

Servera med vaniljsås eller grädde med vaniljsocker i eller vanlig vaniljglass när kakan är varm.


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/


Läs mer på http://www.svartvinbarspaj.se/feed/

(more…)

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

En väldigt god och söt tysk äppelkaka (Apfelstrudel). Påminner om äppelkakorna som brukar serveras när man åker båten över från Danmark till Tyskland och liknar äppelkakorna som säljs på Lidl.

Ingredienser:
6 äpplen
3/4 dl socker
2 msk rom
½ dl russin
½ dl hasselnötter
½ tsk kanel
1 bit smördeg (finns färdig fryst)
1 ägg
Florsocker

Gör så här:
1. Skala och tärna äpplen fint och lägg dem i en stor skål.
2. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med äpplena i skålen.
3. Blanda i socker, rom, russin, nötter och kanel så har du äppelfyllningen. Blanda och rör om ordentligt!
4. Kavla ut smördegen! Lägg på äppelfyllningen på nedre halva, vik över degen och gör en “rulle”.
5. Pensla “rullen” med ett uppvispat ägg.
6. Lägg äppelkakan i ugnen och baka i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, cirka 20 minuter.
7. Låt äppelkakan svalna! Garnera äppelkakan genom att sikta över florsocker.

Servera med vaniljsås eller grädde med vaniljsocker i eller vanlig vaniljglass när kakan är varm.


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/


Läs mer på http://www.svartvinbarspaj.se/feed/

(more…)

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

En väldigt god och söt tysk äppelkaka (Apfelstrudel). Påminner om äppelkakorna som brukar serveras när man åker båten över från Danmark till Tyskland och liknar äppelkakorna som säljs på Lidl.

Ingredienser:
6 äpplen
3/4 dl socker
2 msk rom
½ dl russin
½ dl hasselnötter
½ tsk kanel
1 bit smördeg (finns färdig fryst)
1 ägg
Florsocker

Gör så här:
1. Skala och tärna äpplen fint och lägg dem i en stor skål.
2. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med äpplena i skålen.
3. Blanda i socker, rom, russin, nötter och kanel så har du äppelfyllningen. Blanda och rör om ordentligt!
4. Kavla ut smördegen! Lägg på äppelfyllningen på nedre halva, vik över degen och gör en “rulle”.
5. Pensla “rullen” med ett uppvispat ägg.
6. Lägg äppelkakan i ugnen och baka i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, cirka 20 minuter.
7. Låt äppelkakan svalna! Garnera äppelkakan genom att sikta över florsocker.

Servera med vaniljsås eller grädde med vaniljsocker i eller vanlig vaniljglass när kakan är varm.


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/


Läs mer på http://www.svartvinbarspaj.se/feed/


Läs mer på http://www.svartvinbarspaj.se/feed/

(more…)

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

Tysk äppelkaka (Apfelstrudel) recept!

En väldigt god och söt tysk äppelkaka (Apfelstrudel). Påminner om äppelkakorna som brukar serveras när man åker båten över från Danmark till Tyskland och liknar äppelkakorna som säljs på Lidl.

Ingredienser:
6 äpplen
3/4 dl socker
2 msk rom
½ dl russin
½ dl hasselnötter
½ tsk kanel
1 bit smördeg (finns färdig fryst)
1 ägg
Florsocker

Gör så här:
1. Skala och tärna äpplen fint och lägg dem i en stor skål.
2. Hacka hasselnötterna grovt och blanda med äpplena i skålen.
3. Blanda i socker, rom, russin, nötter och kanel så har du äppelfyllningen. Blanda och rör om ordentligt!
4. Kavla ut smördegen! Lägg på äppelfyllningen på nedre halva, vik över degen och gör en “rulle”.
5. Pensla “rullen” med ett uppvispat ägg.
6. Lägg äppelkakan i ugnen och baka i ugnen på 200 grader tills den fått fin färg, cirka 20 minuter.
7. Låt äppelkakan svalna! Garnera äppelkakan genom att sikta över florsocker.

Servera med vaniljsås eller grädde med vaniljsocker i eller vanlig vaniljglass när kakan är varm.


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/

(more…)

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept!

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept!

Ett härligt kardemumma doftande äppelkaka recept på typisk dansk äppelkaka (Æblekage) recept.

Ingredienser
225 gram kardemummaskorpor
100 gram mandel (hackad)
2 tsk kardemummakärnor (stöttade)
250-300 gram socker
7-10 äpplen (1,5 kg)
225 gram margarin

Gör så här
1. Börja med att sätta på ugnen, 170-200 grader.
2. Om du inte har hackad mandel. Hacka hel mandel.
3. Om du inte har stöttade kardemummakärnor. Stötta hela kardemummakärnor.
4. Ta fram ett rivjärn och riv kardemummaskorporna över en stor skål.
5. Häll hälften av sockret i skorpblandningen. Lägg även i den hackade mandeln och dem stöttade kardemummakärnorna. Blanda och rör om ordentligt!
6. Skala och riv äpplena och blanda med resten av sockret. Lägg äpplena på ett stort ugnsfat.
7. Häll skorpblandningen över äpplena.
8. Hyvla margarinet över skorpblandningen.
9. Grädda äppelkakan i ca 1 timme i ugnen. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden så att ytan inte bränns.

Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass!


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/

(more…)

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept!

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept!

Ett härligt kardemumma doftande äppelkaka recept på typisk dansk äppelkaka (Æblekage) recept.

Ingredienser
225 gram kardemummaskorpor
100 gram mandel (hackad)
2 tsk kardemummakärnor (stöttade)
250-300 gram socker
7-10 äpplen (1,5 kg)
225 gram margarin

Gör så här
1. Börja med att sätta på ugnen, 170-200 grader.
2. Om du inte har hackad mandel. Hacka hel mandel.
3. Om du inte har stöttade kardemummakärnor. Stötta hela kardemummakärnor.
4. Ta fram ett rivjärn och riv kardemummaskorporna över en stor skål.
5. Häll hälften av sockret i skorpblandningen. Lägg även i den hackade mandeln och dem stöttade kardemummakärnorna. Blanda och rör om ordentligt!
6. Skala och riv äpplena och blanda med resten av sockret. Lägg äpplena på ett stort ugnsfat.
7. Häll skorpblandningen över äpplena.
8. Hyvla margarinet över skorpblandningen.
9. Grädda äppelkakan i ca 1 timme i ugnen. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden så att ytan inte bränns.

Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass!


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/

(more…)

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept!

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept!

Dansk äppelkaka (Æblekage) recept!

Ett härligt kardemumma doftande äppelkaka recept på typisk dansk äppelkaka (Æblekage) recept.

Ingredienser
225 gram kardemummaskorpor
100 gram mandel (hackad)
2 tsk kardemummakärnor (stöttade)
250-300 gram socker
7-10 äpplen (1,5 kg)
225 gram margarin

Gör så här
1. Börja med att sätta på ugnen, 170-200 grader.
2. Om du inte har hackad mandel. Hacka hel mandel.
3. Om du inte har stöttade kardemummakärnor. Stötta hela kardemummakärnor.
4. Ta fram ett rivjärn och riv kardemummaskorporna över en stor skål.
5. Häll hälften av sockret i skorpblandningen. Lägg även i den hackade mandeln och dem stöttade kardemummakärnorna. Blanda och rör om ordentligt!
6. Skala och riv äpplena och blanda med resten av sockret. Lägg äpplena på ett stort ugnsfat.
7. Häll skorpblandningen över äpplena.
8. Hyvla margarinet över skorpblandningen.
9. Grädda äppelkakan i ca 1 timme i ugnen. Täck med bakplåtspapper efter halva tiden så att ytan inte bränns.

Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass!


Läs mer på http://www.appelkaka.nu/feed/


Läs mer på http://www.svartvinbarspaj.se/feed/

(more…)